Eerste DNV GL keur voor kunststof klimaatsysteem!

23-okt-2018 8:00

Veilig en vertrouwd varen met voorgeïsoleerde, kunststof leidingsystemen, dat is een prettige gedachte. Met COOL-FIT 2.0 wordt dit realiteit, want dit lichtgewicht en onderhoudsvriendelijke systeem voor klimaatinstallaties, heeft nu de DNV GL keur. Met deze scheepsbouwkeur is COOL-FIT 2.0 als eerste kunststof leidingsysteem voor klimaatapplicaties toepasbaar in de scheepsbouw. Uniek dus!

Eerste DNV GL keur voor secundair kunststof klimaatsysteem!

DNV GL gekeurd

Als 's werelds grootste classificatiebureau, zet DNV GL (Det Norske Veritas en Germanischer Lloyd) de koers als het gaat om het stellen van klassenvoorschriften voor schepen en offshore-constructies. Met een certificering of verificatie van DNV GL, bent u er zeker van dat uw schip alle internationaal erkende normen en voorschriften nakomt. Ook COOL-FIT 2.0 voldoet aan alle veiligheids-, betrouwbaarheids-,  en milieueisen die aan vaartuigen worden gesteld. Een veilig en vertrouwd gevoel dus!

Verantwoord, veilig en vereenvoudigd

Met COOL-FIT 2.0 heeft u een kwalitatief leidingsysteem aan boord voor airconditioning en koelwatertoepassingen als secundair systeem. Dit voorgeïsoleerde PE100 leidingsysteem bestaat uit buizen en fittingen die voorzien zijn van 22 mm (HE) isolatiefoam en beschermd worden door een robuuste PE buitenmantel. Deze materialen zorgen ervoor dat COOL-FIT 2.0 100% condens- en corrosievrij is, waardoor vochtproblemen en roest uitgesloten zijn. Daarnaast zorgt de hoge kwaliteit isolatie van dit systeem tot wel 30% minder energieverlies ten opzichte van traditionele, metalen systemen. En dankzij de 3-in-1 systeemconstructie, is COOL-FIT 2.0 moeiteloos en snel te installeren.

Het meest complete systeem voor secundaire klimaattoepassingen aan boord

Maar hier houdt het niet op, want COOL-FIT 2.0 is door haar lichtgewicht ook nog milieuvriendelijk, doordat de CO2 uitstoot aanzienlijk wordt gereduceerd. En met een levensduur van wel 50 jaar heeft u ook nog eens een duurzaam systeem aan boord voor al uw secundaire klimaattoepassingen. Zo biedt COOL-FIT 2.0 alle voordelen voor zowel engineers, installateurs als eindgebruikers in één systeem. Completer kan het niet!

Vertrouwd varen met GF

Of het nu om cruiseliners, vrachtschepen, ferries of commerciële schepen gaat, u kunt veilig varen met COOL-FIT 2.0 aan boord. Niet alleen geldt onze DNV GL keur voor schepen, ook in de offshore kunt u COOL-FIT 2.0 toepassen. Zo heeft u een veelzijdig, duurzaam én revolutionair leidingsysteem aan boord!

Benieuwd naar wat COOL-FIT 2.0 voor u kan betekenen?

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com
Terug