Eenvoudig en snel klemvast verbinden met iJOINT. Het vervangt het POLY16 Plus programma

3-dec-2015 9:00

Razendsnel zelf een (drink)waterleiding installeren, kan dat? Jazeker! Met de iJOINT, het PP klemfittingen programma, installeert u eenvoudig en snel PE80, PE100, PEX en PVC-U buizen. Demontage van de koppeling is zelfs niet nodig. De iJOINT vervangt POLY16 Plus.

Razendsnel zelf een (drink)waterleiding installeren, kan dat? Jazeker! Met de iJOINT, het PP klemfittingen programma, installeert u eenvoudig en snel PE80, PE100, PEX en PVC-U buizen. Demontage van de koppeling is zelfs niet nodig. De iJOINT vervangt POLY16 Plus koppelingen.

iJOINT versus POLY16 Plus

Gemakkelijke installatie

De verbetering in het gebruiksgemak van de iJOINT ten opzichte van de POLY16 Plus zit voornamelijk in het insteken van de buis. Doordat het klemsysteem en de afdichting zijn veranderd komt de buis tijdens het insteken niet meer in aanraking met het rubber. Dit vergemakkelijkt de installatie. Bovendien is het vooraf afschuinen van de buis niet meer nodig.

Verbeterde afdichting

Wij hebben de vorm van de rubberafdichtingen gewijzigd. Bij de afmetingen d20 tot en met d63 gebruiken wij nu een lipafdichting. Deze maakt het insteken van de buis eenvoudiger. Bovendien biedt het een betere compensatie aan kleine afwijkingen aan de buis zoals ovaliteit of krassen. Bij de afmetingen d75 tot en met d110 gebruiken wij een gerilde, veervormige rubber afdichting. Deze heeft dezelfde voordelen als de lipafdichting voor de kleinere afmetingen. 

Gewijzigde klemring

De wijze van klemmen en afdichten is gewijzigd. Bij het aandraaien van de wartel vindt nu een neerwaartse druk op de afdichting plaats waarbij tegelijkertijd de gripring zich in de buis vastgrijpt in diagonale richting. Hierdoor neemt de grip op de buis toe en is de afdichting op de buis efficiënter. Voor het aandraaien van de wartel vanaf d40 adviseren wij de GF sleutel te gebruiken.

Schoon tot installatie

Alle fittingen tot d32 worden in een plastic zak verpakt geleverd. Hierdoor blijft de fitting gegarandeerd schoon tot de installatie.

Terug