Een blij moment voor de Kukeluusjes van Corné

19-feb-2019 10:15

Nunspeet - Kinderen horen niet lange tijd in het ziekenhuis te liggen! Toch is dit voor veel kinderen de realiteit. Zo ook voor Corné, die na een lang ziekbed op 23 december 2007 overleed. Bij de ouders van Corné sneed het zien van al die zieke kinderen dwars door hun ziel, dé reden voor de oprichting van de Kukeluusjes van Corné (SKVC). De SKVC zet zich in om kinderen die het moeilijk hebben op te vrolijken en blij te maken, al is het maar voor even. Een erg mooi initiatief, waar wij graag een bijdrage aan leveren.

MVO donatie Stichting Kukeluusjes van CorneGerben Groeneboer (Marktsegment manager Waterbehandeling GF) reikt de cheque uit aan Erwin de Groot (oprichter en voorzitter SKVC)

Kukeluusjes van Corné

"Alle kinderen horen eigenlijk toch gewoon vrolijk en blij te zijn". Dit was de gedachte van Erwin de Groot (vader van Corné) en zijn vrouw, toen hun al die zieke kinderen zag strijden tegen hun ziekte.

Toen de zorg voor Corné wegviel, die op slechts vijfjarige leeftijd overleed, ontstond het idee voor de stichting. Ondanks zijn slopende ziekte, werd Corné altijd vrolijk en blij van lieveheersbeestjes, die in hun omgeving ook wel ´Kukeluusjes´ worden genoemd.

Blije momenten

De SKVC krijgt veel aanvragen binnen om ernstig zieke kinderen op te vrolijken met een ´blij moment´. In overleg met de ouders wordt dan gekeken naar een cadeau dat bij het kind past. Ook de broertjes en zusjes worden niet vergeten. Zo wordt gezorgd voor een blij moment voor het hele gezin. 

De prikdoos

Prikdoos stichting kukeluusjes van corne

Het krijgen van een prikje of het ondergaan van een nare behandeling gaat vaak gepaard met veel verdriet. De prikdoos is een initiatief om de pijn te verzachten, waarbij kinderen iets moois uit de prikdoos kunnen kiezen. De prikdozen worden aan de verschillende ziekenhuizen geschonken en zijn rijkelijk gevuld met cadeautjes. Wanneer nodig wordt deze weer bijgevuld.

Dit initiatief is begonnen op 23 maart 2008. Inmiddels staan in heel Nederland rond de 35 prikdozen. Wij dragen de SKVC een warm hart toe en hopen dat deze bijdrage veel vrolijkheid en blijdschap zal brengen aan kinderen (en hun families) die dit hard nodig hebben.

 

 


Meer weten over de SKVC?


Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug