COOL-FIT 2.0: hét leidingsysteem dat voor een revolutie in efficiënte koeling zorgt

8-mei-2017 8:00

De behoefte aan klimaatsystemen in gebouwen en datacenters is groter dan ooit. Dit vraagt om een andere manier waarop klimaatinstallaties worden vormgegeven. Ons antwoord hierop is COOL-FIT 2.0. Ons nieuwe voorgeïsoleerde leidingsysteem dat dankzij de unieke voordelen traditionele systemen ver achter zich laat. Of u nu gebouweigenaar, adviseur of installateur bent: COOL-FIT 2.0 is revolutionair voor iedereen!

COOL-FIT 2.0: hét leidingsysteem dat voor een revolutie in efficiënte koeling zorgt

100% condens- en corrosievrij

Alle componenten van COOL-FIT 2.0 zijn voorzien van een GF HE isolatie. Dit is een isolatielaag met gesloten celstructuur die een hoge isolatiewaarde heeft. De unieke verbinding tussen buis en fitting zorgt er bovendien voor dat in het systeem onmogelijk koudebruggen kunnen ontstaan. De combinatie van de isolatie en verbinding maakt dat condensvorming is uitgesloten. Het COOL-FIT 2.0 voorgeïsoleerde leidingsysteem is daarnaast volledig gemaakt van kunststof en daarmee is corrosie verleden tijd. COOL-FIT 2.0 is dus een 100% condens- en corrosievrij systeem dat lang meegaat.

50% sneller te installeren dan u gewend bent

COOL-FIT 2.0 bestaat uit een 3-in-1 constructie. De PE100 mediumbuis is al voorzien van isolatie en een (HD)PE buitenmantel. Na-isoleren is niet nodig. De buizen worden bovendien met twee spie-einden, klaar voor installatie geleverd. Indien u toch moet afkorten, dan kan dat met de speciale foamverwijderaar/buisschiller in minder dan twee minuten. De combinatie van al deze factoren zorgt ervoor dat COOL-FIT 2.0 tot wel 50% sneller te installeren is dan traditionele metalen leidingsystemen.

30% minder energieverlies dan bij traditionele metalen leidingsystemen

COOL-FIT 2.0 leidt daarnaast tot 30% minder energieverlies. De PE100 mediumbuis en de GF HE isolatie nemen veel minder warmte of koude op dan metalen buizen die na-geïsoleerd zijn. Gebruikt u COOL-FIT 2.0 in het secundaire systeem van uw klimaatapplicatie, dan heeft de (warmte)pomp minder energie nodig om het medium op de gewenste temperatuur te houden. COOL-FIT 2.0 is hierdoor een energie-efficiënt systeem.

COOL-FIT 2.0 is een compleet leidingsysteem voor klimaatapplicaties

Het COOL-FIT 2.0 leidingsysteem bestaat uit voorgeïsoleerde PE100 mediumbuizen, elektrolasfittingen en afsluiters in de maten d32/D75 tot en met d140/D200. Ook aansluitstukken naar andere systemen of materialen via diverse draadverbindingen en flexibele slangen behoren tot het programma. Speciaal voor in ruimtes waar brandveiligheid een grotere rol speelt, zijn er buizen en fittingen met een metalen buitenmantel beschikbaar. COOL-FIT 2.0 is hiermee het meest complete, voorgeïsoleerde leidingsysteem voor transport van gekoeld of verwarmd water (0 ºC en 60 ºC) in secundaire klimaatsystemen.

Meer informatie?

Wilt u mee weten over dit revolutionaire voorgeïsoleerde leidingsysteem? Kijk dan op www.cool-fit.nl.

Geen nieuws meer missen?

GF diginieuws, meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Schrijf u dan vandaag nog in voor onze digitale nieuwsbrief, GF diginieuws, die eens per twee maanden verschijnt.

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief
Terug