Alles onder controle met de nieuwe Modbus Module

11-sep-2018 8:00

Onze Signet 9900 Transmitter heeft een uitgebreid programma Plug-in modules. Zo kunt u onder andere met de Relay Module, de Batch Module, de H COMM module of de 4 tot 20 mA Output Module uw data op afstand uitlezen. Nu voegen we daar onze Modbus Module aan toe, waarmee u ook flink kunt besparen op bekabeling, wel zo handig!

Met de GF Modbus Module alles onder controle

De Modbus Module

De Modbus Module maakt het mogelijk om een 9900 Smartpro Transmitter® aan te sluiten op een RS485 Modbus communicatie-netwerk. Deze Modbus netwerken gebruiken PLC’s (Programmable Logic Controllers), SCADA-systemen en andere apparaten om meetgegevens uit te wisselen en te verwerken. Zo kunt u met de Modbus gemakkelijk meerdere metingen op afstand uitlezen en uw systemen aansturen.

Alles onder controle

GF Modbus Module

Met de Modbus module worden uw meting en uw data geborgd. De Modbus stuurt u automatisch een update toe met de status van de data en de sensor. Zo geeft de Modbus aan of de sensor een goede meting heeft doorgestuurd, er een sensor ontbreekt of een sensor foutief staat ingesteld. Daarnaast wordt ook de meting zelf geborgd. Als u bijvoorbeeld de pH-waarde wilt meten, stuurt de Modbus deze waarde niet alleen als een digitaal nummer door naar de transmitter, maar ook de juiste temperatuur en de maateenheden van beide metingen worden doorgestuurd. Zo weet u zeker dat de metingen tussen de 9900 Transmitter en het externe apparaat overeenkomen en heeft u met de Modbus alles onder controle!

Meer informatie, minder kabel

Niet alleen geeft de Modbus u meer informatie, met deze module kunt u tot maar liefst 32 devices aansluiten en uitlezen op dezelfde modbus module. Hierdoor wordt uw bedrading in grotere systemen flink verminderd en heeft u een eenvoudigere en kosten-effectievere installatie.

Toepasbaar op alle 9900 SmartPro® Transmitters

De nieuwe Modbus Module is toe te passen op alle 9900 SmartPro® Transmitters. De Totalizer, als secundaire meting voor flow sensoren, is daarnaast beschikbaar vanaf Generatie 4 en later. U kunt hierbij kiezen om de Totalizer permanent of herinschakelbaar in te stellen.

Wilt u meer weten over de Modus Module?

Toepasbaar op alle 9900 SmartPro® Transmitters
Beschrijving Artikelnummer Prijs
Modbus Module met bekabeling 159 200 120 €201,-
Vervanging bekabeling voor M1 159 200 123 €27,-

Meer informatie? Neem contact met ons op!

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com
Terug