's Werelds beste bokbier wordt gekoeld met ons voorgeïsoleerde leidingsysteem COOL-FIT ABS Plus

5-nov-2013 21:00

‘Het lekkerste bier ter wereld komt uit Haarlem.’ Schrijft de telegraaf op woensdag 2 oktober 2013. Tijdens de World Beer Awards in Engeland heeft het Haarlemse Jopenbier namelijk met maar liefst 5 soorten bier een plek weten te scoren in de lijst met ’s Werelds beste bieren. Het Jopen Bokbier heeft zelfs de magische titel ‘Worlds Best Brown 2013’ gekregen. En laat dat heerlijke bier nu eens gekoeld worden met ons voorgeïsoleerde leidingsysteem COOL-FIT ABS Plus!

Een uitstekende kandidaat

Het koelsysteem waarmee de Haarlemse bierbrouwer Jopen haar bier koelt, bestaat uit een combinatie van ons voorgeïsoleerde kunststof leidingsysteem voor koeling en koudetechniek, COOL-FIT ABS Plus en ons push-fit systeem iFIT. COOL-FIT ABS Plus is een uitstekende kandidaat voor het met glycol gevulde secundaire koelsysteem van de brouwerij. Het is bestand tegen media zoals glycol- en zoutoplossingen en geschikt voor werktemperaturen van -50 °C tot +40 °C. 

Een succes systeem voor brouwerijen

Het COOL-FIT ABS Plus systeem bestaat uit voorgeïsoleerde buizen en fittingen in de maten d25 – d450 en is opgebouwd uit een ABS binnenbuis, een PUR isolatielaag en een PE buitenmantel. COOL-FIT ABS Plus heeft daarmee een aantal unieke voordelen die het tot een succes systeem maken voor secundaire koelsystemen in brouwerijen. COOL-FIT ABS Plus is bovendien niet gevoelig voor corrosie of schimmel. Ondervindt dankzij de isolatie geen hinder van condensvorming. En, als klap op de vuurpijl, gaat COOL-FIT ABS Plus ook nog eens 25 jaar mee, volledig vrij van onderhoud. Alleen maar voordelen dus, die passen in een moderne installatie in de hedendaagse brouwerij.

Bron: www.jopen.nl en de Telegraaf.

COOL-FIT ABS Plus, het leidingsysteem voor koelinstallaties in de moderne brouwerijCOOL-FIT ABS Plus, het leidingsysteem voor koelinstallaties in de moderne brouwerij
Terug