MULTI/JOINT®, al 25 jaar een begrip

9-feb-2015 11:45

Op 2 februari bestond de MULTI/JOINT® officieel 25 jaar. Een goede reden voor een internationaal feestje. In elk land werd dit jubileum weer op een ander manier gevierd waarbij taart en een speciale jubileum krant niet konden ontbreken. Natuurlijk werd ook bij Georg Fischer N.V. in Nederland even feestelijk stilgestaan bij het heugelijke feit dat wij na 25 jaar nog steeds technologisch marktleider zijn met de MULTI/JOINT®.

MULTI/JOINT, al 25 jaar een begrip

MULTI/JOINT® 2000, revolutionair

In 1990 werd de eerste MULTI/JOINT® koppeling geleverd. De MULTI/JOINT® 2000, zoals deze koppeling destijds heette, was revolutionair. Deze gietijzeren grootbereik koppeling voor ondergrondse water- en gasleidingen maakte het opeens mogelijk dat er maar één koppeling nodig was om allerlei verschillende buismaterialen met elkaar te verbinden zolang de nominale diameter maar gelijk was. Dus geen lastige maatspecifieke koppeling meer, maar een flexibele oplossing. Eén koppeling om alle verschillende buismaterialen van dezelfde nominale binnendiameter te koppelen. Hier zat de markt echt op te wachten, dus dit product was vanaf het begin al een succes.

MULTI/JOINT® 3000 en 3000 Plus, technisch nog beter

Het enorme succes zorgde ervoor dat er steeds verder werd doorontwikkeld. Na de MULTI/JOINT® 2000 kwam een verbeterde versie genaamd de MULTI/JOINT® 3000 die vervolgens opgevolgd werd door de MULTI/JOINT® 3000 Plus versie. Technisch nog beter, nog handiger te monteren en vooral nog betrouwbaarder. Dat het product zichzelf bewezen heeft, blijkt wel uit het feit dat de MULTI/JOINT® al 25 jaar naar volle tevredenheid wordt ingezet. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. 

Meer weten?

Wilt u meer lezen over het ontstaan en de vervolgontwikkelingen van de MULTI/JOINT®, dan kunt u dat vinden op www.multijoint.nl. Daar kunt u ook de speciale Engelstalige jubileumkrant downloaden waarmee u wellicht herinneringen kunt ophalen uit lang vervlogen tijden.


Na ruim 20 jaar nog als nieuw

Een dag na de feestelijke herdenking werd in Apeldoorn een aantal oude water- en gasleidingen vervangen. Deze zaten al ruim 20 jaar in de bodem. En wat bleek? De leidingen waren verbonden met MULTI/JOINT® 2000 koppelingen. Na ruim 20 jaar zagen de koppelingen er nog als nieuw uit, wat helaas niet voor de leidingen gezegd kon worden…

P1060940
Terug