INSTAFLEX -juomaveden jakelujärjestelmä Euroopassa korkeimmalla sijaitsevaan akuuttihoitosairaalaan

Juomaveden laadun varmistaminen on sairaalaympäristössä erittäin tärkeä huolenaihe. Siksi juomavesiasennuksiin oli kohdistettava erityishuomiota, kun Oberengadin sairaalan infrastruktuuria peruskorjattiin. Sairaala on alueensa suurin työnantaja 300 työpaikalla.

instaflex drinking water distribution system

Sairaalan peruskorjaukseen kuului erittäin herkkiä ja kriittisiä kohteita, kuten synnytysosasto, laboratorio, leikkaussaleja ja teho-osasto, joiden toiminnan turvaaminen oli koko korjausurakan aikana aivan yhtä tärkeää kuin töissä käytettävät laadukkaat ja luotettavat tuotteetkin. Rakennustekniikan osalta korkean paikan sairaalassa luotettiin toimivaksi todistettuun, GF Piping Systemsin toimittamaan ruostumattomaan jakelujärjestelmään.

INSTAFLEX-järjestelmät parhaan juomaveden laadun varmistamiseen

Hygieeninen kokomuovinen putkijärjestelmä INSTAFLEX on valmistettu polybuteenista ja on suunniteltu vaativiin huippulaatua edellyttäviin sovelluksiin. Tehokkaat INSTAFLEX-osat (kuten putket, liittimet ja venttiilit) valittiin sairaalan peruskorjaukseen huolehtimaan vedenjakelusta ja JRG Legiotherm säätelemään veden kiertoa hanoihin. Pitkän käyttöiän ja luotettavan vedenjakelun varmistamiseksi korroosiota kestävä ja karstoittumaton muovijärjestelmä oli etusijalla aiemmin käytettyihin galvanoituihin teräsputkiin verrattuna. Putkiston rikkoutumista estävän rakenteen lisäksi asiakas arvosti erityisesti tuotteen pitkäikäisyydestä johtuvaa suurta kustannustehokkuutta sekä muoviputkijärjestelmän alhaista melutasoa  ja joustavuutta asennuksessa ja käytössä.

Sairaalan toiminnan ylläpitäminen peruskorjaamalla vaiheittain

Tärkeä suunnittelu- ja asennustyössä huomioitava seikka oli juomaveden katkeamattoman saatavuuden varmistaminen, jotta sairaanhoidon jatkuvuus voitaisiin varmistaa kellon ympäri. Suorittamalla korjaustyöt vaiheittain ja hyödyntämällä laajan järjestelmäratkaisun joustavuutta, korjaukset voitiin suorittaa tehokkaasti ja onnistuneesti. Muovijärjestelmän keveys oli merkittävä etu putkistoa asennettaessa.

Valmiita projektejamme

Valmiita projektejamme

GF Piping Systems kehittää ja markkinoi kehityksen suuntaa osoittavia tuotteita ja järjestelmiä ympäri maailman.

Esittelyprojekteihimme

Järjestelmä ja tuotevalinnat:

  • INSTAFLEX: 5000 metriä Ø 16–110 PB-putkia, liittimiä ja venttiilejä
  • JRG Legiotherm mukaan lukien lämpödesinfiointi
  • JRG Legiostop
  • esivalmistetut INSTAFLEX-jakeluputket enintään Ø 110