Muoviputkista valmistetut bioreaktorit levänkasvatukseen

Levät ovat tulevaisuuden raaka-ainetta. Yli 40 000 eri levälajia voidaan käyttää luonnonvarana ja käsitellä edelleen biomassaksi ja biopolttoaineeksi, minkä takia leväteollisuutta voidaan pitää yhtenä kestävän kehityksen mukaisista energiantuotantotavoista. Koska mikrolevissä on paljon sokeria, tärkkelystä, öljyä ja omega-3-rasvahappoja, niistä voidaan tuottaa 5-10 kertaa enemmän biomassaa kuin esimerkiksi maissista tai rypsistä.

bioreactors

Yksisoluiset kasvimaiset organismit sitovat hiilidioksidia (CO2) kasvaessaan, jolloin tämä energialähde on CO2-neutraali (toisin kuin tavanomaiset energiantuotantomenetelmät). Tällä uudella erittäin tehokkaalla bioteknologialla on merkittäviä tulevaisuuden mahdollisuuksia. Kaupallista levänkasvatusta tutkitaan intensiivisesti. GF Piping Systems osallistui aktiivisesti ensimmäisten leväntuotannon tarpeisiin tarkoitettujen bioreaktorien kehittelyyn kansainvälisessä tutkimusprojektissa Euroopassa ja USA:ssa.

Erikoisputkien ja -liittimien kehitys

Tähän projektiin kuuluvan suljetun fotobioreaktorijärjestelmän (PBR) kaikissa putkenosissa päätettin käyttää GF Piping Systemsin tuotteita. Putkimuotoisiin reaktoreihin kehitetyssä, hyvin ohuilla seinämillä varustetussa, läpinäkyvästä polyvinyylikloridista valmistetussa putkijärjestelmässä on hyvä valonläpäisykyky ja tehokkain mahdollinen UV-suojaus. Järjestelmän käyttöikä on samalla hyvin pitkä. Erityisistä materiaaliominaisuuksistaan johtuen tässä järjestelmässä käytetty muovilaatu päästää tarpeeksi valoa läpi mikrolevän fotosynteesin käynnistämiseen ja kiihdyttämiseen, millä on ratkaiseva merkitys biomassan kertymiseen. Osien yleinen huippulaatu ja tehokkuus takaavat kestävän, helppokäyttöisen ja taloudellisen laitealustan tuotantoa varten. GF Piping Systems on näiden patentoitujen erikoisputkien kehittämisestä saanut kansainvälisen Gold Solvin -innovaatiopalkinnon vuonna 2010.

Kansainvälinen yhteistyö on tutkimustyössä avain menestykseen

Tämän projektin menestyminen voidaan suurelta osin laskea yksittäisten kehityskumppaneiden välisen arvokkaan yhteistyön tulokseksi. Kansainvälisen tutkimusryhmän muut osapuolet (GF Piping Systemsin lisäksi) olivat hollantilainen yhtiö LGem, Berliinin teknillinen korkeakoulu Wilday, Austinissa sijaitseva Texasin yliopisto (USA) sekä yhdysvaltalainen teknologiayritys AlgEternal. Tutkimusryhmään kuuluvat insinöörit ja tutkijat onnistuivat soveltamaan teoriaa käytäntöön, ja he toivat markkinoille ensimmäisen levänkasvatukseen tarkoitetun bioreaktorin. Sovellus saa edelleen - käyttöönoton jälkeen - ammattitaitoista tukea teknisen avun ja koulutuksen muodossa ympäri maailman.

Valmiita projektejamme

Valmiita projektejamme

GF Piping Systems kehittää ja markkinoi kehityksen suuntaa osoittavia tuotteita ja järjestelmiä ympäri maailman.

Esittelyprojekteihimme

Järjestelmä ja tuotevalinnat:

  • 250 metriä pitkä läpinäkyvä polymeeriputki, 63 x 0,5 mm
  • laipat
  • pH- ja lämpötila-anturi
  • Magmeter-virtausanturi
  • Signet 9900-ohjain
  • palloventtiilejä
  • kalvoventtiilejä
  • kytkinlaitteisto