Clean Water Foundation

Met de Clean Water Foundation is Georg Fischer al sinds 2002 betrokken bij projecten om de drinkwatervoorziening in ontwikkelingslanden en rampgebieden te verbeteren. In 10 jaar tijd is al meer dan 7 miljoen CHF geïnvesteerd en zijn bijna 100 projecten in meer dan 50 landen gerealiseerd.

Proper drinkwater voor meer dan 200.000 mensen

Een mens heeft 20 liter water per dag nodig. Dankzij de Clean Water Foundation hebben wereldwijd al meer dan 200.000 mensen structureel toegang gekregen tot proper water. De projecten waar de Clean Water Foundation zich op concentreert zijn waterzuivering, transport en distributie van water, opslaan van water en hulp bij wederopbouw. Allemaal projecten die gericht zijn op de verbetering van kwaliteit van leven.

Georg Fischer en Caritas gaan samenwerken

Georg Fischer en Caritas Zwitserland hebben een akkoord gesloten om een samenwerking aan te gaan voor de voorziening van drinkwater. De Clean Water Foundation van Georg Fischer stelt een contant bedrag van 1 miljoen CHF ter beschikking waarmee Caritas tot 2015 wereldwijd kan zorgen voor een betere en duurzame voorziening van proper drinkwater voor minstens 35.000 mensen. Georg Fischer doet deze schenking in het kader van het 10-jarig jubileum van de Clean Water Foundation.

Contact

Roland Groebli
Geschäftsführer
Georg Fischer Stiftung Clean Water
Amsler Laffon Strasse 9
8201 Schaffhausen
Zwitserland

cleanwater #at# georgfischer dot com

Samenwerking met Caritas voor proper drinkwater