1900 til 1999

1900 til 1999

1999

Videre konsolidering og utbygging i Kina
Det nye datterselskapet Pudong (Kina) som Georg Fischer investerte over 18 millioner CHF (omtrent 108 millioner kroner) i, produserer og markedsfører plastrørsystemer for byggtekniske tjenester, industribruk og vann- og gassforsyning. Med overtakelsen av Omicron (Italia) styrker Georg Fischer sin posisjon som markedsledende innen rørskjøteteknologi i Europa og oppretter nye forretningsmuligheter i Asia og Sør-Amerika. Samme år overtar Georg Fischer også Tecno Plastic S.p.A. (Italia) for å bygge videre på suksessen til TP-merkevaren innenfor GF Piping Systems og for å gå inn på nye markeder.  

1998

Vekst
Overtakelsen av den tyske plastrørprodusenten DEKA styrker GF Piping Systems' forretningsdrift innen industrien. Som hovedaksjonær i Alprene Group i Bolognia (Italia), utvider George Fischer utvalget av koblinger med innovative plastkoblinger for forsyningssystemer. Georg Fischer Wavin AG grunnlegges i Subingen (Sveits). Selskapet produserer koblinger for gass- og vannforsyning.  

1996

Første produksjonsanlegg i Nord-Amerika
Ved å overta R&G Sloane Manufacturing Company i Little Rock (USA) og etablere George Fischer Sloane Inc., har Georg Fischer nå for første gang sitt eget produksjonsanlegg for plastkoblinger og -rør i Nord-Amerika. 

1995

Bedriftssystem for miljøstyring
Det iverksettes et bedriftssystem for miljøstyring på tvers av selskapet. Produksjonsanleggene for formbare støpejernskoblinger samt lageret flyttes fra Singen til Traisen (Østerrike).  

1987-1991

Omstruktureringsprosjekt
Som et ledd i omorganiseringsprosjektet Schaffhausen-Singen, sentraliseres støperiene i Singen (Tyskland) mens plastrørsystemene konsentreres i Schaffhausen (Sveits). Selskapets eiendommer blir systematisk renovert, tilegnet nye bruksområder eller solgt. I Schaffhausen bygges det et distribusjonssenter, plastanlegg og et moderne laberator for test og analyse av produkter.

1987

Måling og kontroll
Georg Fischer overtar Signet Scientific i El Monte California (USA). Selskapet er spesialister på flowmåling og -kontroll og er anerkjent for innovasjon på dette området. Signet utviklet den første paddelhjulsensoren som satt standarden for bransjen i 1969.  

1976

George Fischer Inc., Tustin, grunnlegges.
Georg Fischer Inc. etableres i Tustin California (USA) som et salgsselskap for hele produktutvalget med fokus på de nord-, sentral- og søramerikanske markedene.

1971

Produksjon starter i Seewis
Plastventilanlegget åpner i Seewis (Sveits).

1967

Minoritetsandel i T.I.L. Genoa
T.I.L. Genoa produserer PVC-produkter. De ble kjøpt helt opp fem år senere i 1972.

1966

Produksjonen begynner i Huntingdon
I 1966 åpner enda et produksjonsanlegg, George Fischer Plastics Ltd. i Huntingdon (England).

1963

Tangit utvikles
Georg Fischer utvikler PVC-limet Tangit som siden 1964 har blitt produsert av Henkel.

1957

Plastproduksjonen begynner
Etter fire år med forskning åpner det første produksjonsanlegget for PVC- og PE-koblinger i Singen (Tyskland).
50 ÅR MED KUNNSKAP OM PLASTPRODUKTER

1933

Overtakelse av Britannia Iron and Steel Works Ltd.
Georg Fischer tar over Britannia Iron and Steel Works i Bedford (England) og begynner å produsere formbare støpejernskoblinger i Storbritannia.

1903

Varemerket ble registrert
Det nye GF-varemerket med de karakteristiske korsene som representerer koblinger registreres.

Våre verdier

Våre verdier

Finn ut hva som ligger bak våre handlinger og tankegang, og som former selvbildet vårt

Bli bedre kjent med vår bedriftskultur