Retouren en klachten

Bent u niet tevreden over ons product? Heeft u producten die u wilt retourneren of heeft u een klacht? Neem dan direct contact met ons op. Wij proberen uw vragen te beantwoorden en uw problemen op te lossen.

Retouren en klachten

Wij luisteren naar u

Wij streven naar snelle, eenvoudige en doeltreffende oplossingen. Wij ondersteunen u als u problemen heeft met onze producten of diensten. Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Retournameprocedure Georg Fischer N.V.

Om u beter en sneller van dienst te kunnen zijn hebben wij onze retournameprocedure voor u uiteengezet in het document 'Retournameprocedure Georg Fischer N.V.'

In dit document is tevens vastgelegd onder welke voorwaarden wij door ons geleverde materialen retour kunnen nemen.

Retouren op basis van de door ons als gegrond beoordeelde klachten worden altijd geaccepteerd en hier wordt uiteraard 100% van de netto factuurwaarde gecrediteerd. 

Lees het document 'Retournameprocedure Georg Fischer N.V.' goed door voor de volledige procedure. U kunt het document op deze pagina downloaden.

Toestemmingscertificaat

Voor het testen en retourneren van gebruikte leidingcomponenten, -accessoires of -onderdelen.

Om onze medewerkers te beschermen tegen schadelijke en gevaarlijke stoffen die op geretourneerde onderdelen zijn achtergebleven, willen wij graag aanvullende informatie hebben over de plaats waar de geretourneerde producten gebruikt werden.

Voor wij uw retouren kunnen verwerken, verzoeken wij u het onderstaande formulier te downloaden, in te vullen en naar ons terug te zenden per e-mail, fax of post voordat u de goederen naar ons verzend. Bedankt voor uw medewerking!

Contact

Georg Fischer N.V.
Lange Veenteweg 19
8161 PA Epe
Postbus 35
8160 AA Epe
Nederland

nl dot ps #at# georgfischer dot com