Duurzaamheidsrapport

Georg Fischer ziet haar industriële en sociale betrokkenheid als een lange termijn doelstelling. Het doel is om een voorkeurspartner te worden voor alle dialooggroepen en zich te onderscheiden door een verantwoordelijkheidsgevoel, duurzaambewust gedrag en continuïteit.

Nieuw duurzaamheidsrapport

De gevolgen van de opwarming van de aarde heeft impact op zowel de mensheid als op het milieu. Stijging van de zeespiegel en extreme weersomstandigheden zijn gevolgen waarmee we allemaal te maken krijgen of hebben. De drie bedrijfsgroepen van Georg Fischer proberen daarom een positieve bijdrage te leveren op het gebied van klimaatbescherming, zowel in de productieprocessen als in de producten zelf. Georg Fischer publiceert jaarlijks de prestaties van het bedrijf op het gebied van duurzaamheid, om de 2 jaar wordt dit uitgebreid samengevat in een duurzaamheidsrapport.

Sustainability Report

Interim Sustainability Report 2014

The next full Sustainability Report will be published in 2016.

Sustainability Report 2013

Nieuw duurzaamheidsrapport

De doelstelling in de productie is een verdere verbetering van de energie-efficiëntie en dus een vermindering van CO2 emissies. De belangrijkste maatregel op dit gebied is de uitbreiding van warmteterugwinning. De afvalwarmte die wordt opgevangen van machines kan gebruikt worden voor verwarmingsdoeleinden en voor het opwekken van stroom. Dit leidt tot een verlaging van het energieverbruik.

Volgens de World Business Council for Sustainable Development beschikken ongeveer 1 miljard mensen niet over proper drinkwater en hebben 2,5 miljard mensen geen sanitaire basisvoorzieningen. Ruim 60% van alle Europese steden met meer dan 100.000 inwoners gebruiken vandaag de dag meer grondwater dan op natuurlijke wijze hernieuwd wordt. De producten van Georg Fischer bieden uiteenlopende systeemoplossingen voor de distributie en behandeling van water. Allemaal oplossingen die bijdragen aan het efficiënte gebruik van water.


Algen, de grondstof van de toekomst die gemaakt wordt in bioreactoren van kunststof leidingen


GF Piping Systems is nauw betrokken bij het onderzoek en de ontwikkeling van de eerste bioreactoren voor de productie van algen in Europa en de VS. Het nieuwe leidingsysteem dat ontworpen is voor deze toepassing is vervaardigd uit transparant kunststof dat de groei van algen stimuleert. De succesvolle samenwerking met ontwikkelingspartners LGem, Nederland, TH Wildau, Duitsland, Texas University in Austin en AlgEternal in Amerika heeft geleid tot een succesvolle levering van de eerste bioreactoren voor de teelt van algen.

Contact

Yulia Bolotina
Head Corporate Sustainability
Georg Fischer AG
Amsler-Laffon-Strasse 9
8201 Schaffhausen
Zwitserland

yulia dot bolotina #at# georgfischer dot com